Technisch Commercieel Adviseur

Hensel Nederland

De functie

Zuidwest-Nederland
36 uur - 40 uur, 40 uur

Algemene bedrijfsgegevens

Apeldoorn
Kantoor in Apeldoorn
Internationaal meer dan 900 werknemers

De energietransitie bied je enorm veel nieuwe kansen!

Als Technisch Commercieel Adviseur bij Hensel Nederland ben je verantwoordelijk voor de commerciële groei in Zuidwest-Nederland. Je voorziet zowel bestaande als nieuwe klanten van technisch advies op het gebied van verdeelsystemen en elektrotechnische installatiematerialen. Je gaat je helemaal vastbijten in de diverse markten (bijvoorbeeld solar en/of e-mobility) waarin de Hensel producten toegepast worden. In deze rol schakel je voornamelijk met paneelbouwers, installateurs en groothandelaren.

Bij Hensel Nederland kom je te werken in een laagdrempelige organisatie welke bestaat uit hooggekwalificeerde medewerkers met veel technische en praktische ervaring. Het bedrijf kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een 13e maand en een uitstekende pensioenregeling.

Dit vind jij leuk

 • Als Technisch Commercieel Adviseur ga je zelfstandig een klantenkring uitbouwen bestaande uit elektrotechnische paneelbouwers, installateurs en groothandelaren in Zuidwest-Nederland.
 • Je doet relatiebeheer, maar bent tegelijkertijd ook niet bang om op nieuwe plekken binnen te stappen.
 • Na een uitgebreide opleiding ben je in staat om vragen juist te interpreteren en volgens de geldende normeringen om te zetten naar een (technisch) advies op maat.
 • Daarnaast ga jij je vastbijten in de diverse markten waarin de Hensel producten toegepast worden. Denk hierbij aan de solar- en/of e-mobility markt.
 • Ook speel je een rol bij het organiseren van en deelnemen aan beurzen.
 • Tevens ondersteun je in het opzetten en geven van trainingen.
 • Je maakt zelf afspraken en zorgt voor een gevulde agenda.
 • Tot slot rapporteer je aan de Manager.

Hierin herken jij jezelf

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding in de richting van Elektrotechniek.
 • Daarnaast heb je al enige ervaring in een commerciële buitendienstfunctie. Ervaring in de verdelerbouw is een pré.
 • Ook heb je kennis van de installatiebranche.
 • Je bent woonachtig in Zuidwest-Nederland.
 • Tevens heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse of Duitse taal in woord en geschrift.

Over Hensel Nederland

Hensel Nederland is een dochteronderneming van de Duitse Hensel Groep, wat internationaal meer dan 900 werknemers telt. Hensel is producent van hoogwaardige elektrotechnische installatiematerialen en verdeelsystemen. Betrouwbaar, veilig en snel.

Het team in Nederland bestaat uit hooggekwalificeerd personeel met praktische ervaring. Hensel biedt waardevolle knowhow ter ondersteuning van de installateur en de paneelbouwer.

Dankzij een consequente kwaliteitsfilosofie worden de Hensel producten wereldwijd in de meest uiteenlopende branches toegepast. Hensel medewerkers zijn professionals en staan garant voor kwaliteit en deskundigheid. Altijd goed geïnformeerd, lokaal geworteld maar internationaal georiënteerd.

Logo Hensel Nederland

Jouw werkgebied

Als Technisch Commercieel Adviseur bij Hensel Nederland ben je verantwoordelijk voor de commerciële groei in Zuidwest-Nederland.

Vragen over deze vacature?

Heb je een vraag over deze vacature? Neem contact op met Jelle Brok voor meer informatie.

Contact

Jelle Brok

Senior Recruiter

Solliciteer direct
  Vertel in maximaal twee minuten waarom jij geschikt bent voor de baan. Druk op stop als je klaar bent en download de audio sollicitatie door op de link te klikken. Upload daarna het bestand. Let op, recorder werkt alleen als er een microfoon is aangesloten.

  Opnemen
  Stop

  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.


  Solliciteer op de website van de werkgever

  Solliciteer