fbpx
😔 Functies in de Bouw is de nieuwe vacaturebank. We raden je af om Internet Explorer te gebruiken! Gebruik een moderne browser zoals bijvoorbeeld Edge, Chrome, Firefox of Safari voor de beste gebruikservaring.

Hardware Engineer Industriële Automatisering

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Algemene bedrijfsgegevens

20
1600

Leeft Techniek In Jou!

Wat doet een Hardware Engineer Industriële Automatisering bij Hoppenbrouwers?

Je bent een techneut. En je hebt een voorliefde voor industriële hardware en installaties. We kunnen je niet blijer maken dan met het ontwerpen van een besturingskast. Actief ga je aan de slag en verzamel je de benodigde informatie. Daarna word je volledig in beslag genomen door het ontwerpproces en het berekenen en controleren van jouw installatie. Ondertussen schakel je regelmatig met je collega’s van panelenbouw en de buitendienst. Even aanpoten nog…

Yes! Done. Het resultaat is een mooi staaltje installatietechniek, een tevreden opdrachtgever en een boost voor de teamspirit.

Zie jij jezelf dit met veel plezier en overtuiging doen?

 

Join the club
Als hardware engineer kun je bij de afdeling Industriële Automatisering van Hoppenbrouwers vele kanten op. Of je nu een doorgewinterde techneut of een aanstormend technisch talent bent; in de industriële automatisering leer je elke dag bij. Wij dagen jou namelijk uit om net dat stapje extra te zetten in je ontwikkeling. Hier helpen jouw collega’s je graag bij.

 

Afwisselend en divers
Onze projecten zijn veelzijdig. Dat betekent dat jij in aanraking komt met het volledige spectrum van hardware engineering. Een typisch gevalletje ‘van a tot z’ dus. Binnen de Industriële Automatisering hebben we twee clusters: Industrie en Water & Infra.
Als je terecht komt bij het cluster Industrie dan ontwerp je de energieverdeling of besturingskasten voor bedrijven binnen bijvoorbeeld de food of machinebouw. Machineveiligheid is een belangrijk onderdeel van jouw ontwerpen en de duur van deze projecten variëren van enkele dagen tot een aantal maanden. Word je onderdeel van het cluster Water & Infra, dan ontwerp je de energieverdeling of besturingskasten voor, bijvoorbeeld, een drinkwaterpompstation. De projecten binnen dit cluster variëren van een aantal maanden tot zo’n 1,5 jaar. Wat past het beste bij jou?

Heb jij zin om de IA-projecten van Hoppenbrouwers samen met je collega’s tot een succes te maken? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Dit vind jij leuk

  • Je begint met het verzamelen van informatie over de besturingstechnische installatie van de klant; hoe is deze nu ingericht en hoe moet deze ingericht worden.
  • Op basis van deze informatie ontwerp je een besturingskast.
  • Je voert diverse berekeningen en controles uit om te zorgen dat jouw ontwerpen aan alle (wettelijke) normen en klantspecificaties voldoen.
  • Tijdens de projecten werk je veel samen met je collega’s uit de panelenbouw en de buitendienst. Verder kun je (na wat werkervaring) het technische aanspreekpunt zijn voor de klanten en leveranciers.

Hierin herken jij jezelf

Hier kun je op rekenen bij Hoppenbrouwers

  • Je hebt 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen
  • Vast contract bij indiensttreding
  • Een goed salaris dat past bij jouw niveau en wensen

 

“Bij ons staat de medewerker op 1! Zo is jouw persoonlijke groei ook onze groei.”

Als je bij Hoppenbrouwers rondloopt, heb je vaak helemaal niet het idee dat we zo’n grote organisatie zijn. Iedereen groet elkaar en er hangt een vertrouwde sfeer. Toch werken er meer dan 1600 mensen op onze 20 locaties en bij klanten in heel Nederland. En we groeien nog steeds.

Jouw ontwikkelmogelijkheden zijn dan ook bijna onbegrensd. Doorgroeien naar een hogere functie, jezelf specialiseren in een bepaalde markt, werken buiten de deur of juist meer op kantoor, switchen van afdeling: het kan bij ons allemaal.

Op onze kosten kun je opleidingen, cursussen en trainingen volgen om nog beter te worden in jouw vakgebied. Heb je hiervoor boeken, een laptop of ander materiaal nodig? Ook dat regelen we voor je.

Over Hoppenbrouwers Techniek B.V.

De maatschappij staat voor omvangrijke uitdagingen. Klimaatverandering, energietransitie, krapte op de arbeidsmarkt en de snelle groei en omvang van technologische ontwikkelingen. Hoppenbrouwers wil als familiebedrijf hier een belangrijke en waardevolle bijdrage aan leveren. Dit doen we met onze ruim 1600 medewerkers voor duizenden klanten in heel Nederland. Zo weet heel Nederland ons inmiddels te vinden op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industriële automatisering, beveiliging, sprinklers, duurzame energie en technisch beheer.

Jouw werkgebied

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers Techniek uit tot sterspeler in de techniek met inmiddels 20 vestigingen door heel Nederland. Zo is er altijd een vestiging of project bij jou in de buurt waar jij kan werken. 

Onze zelfsturende teams zijn bij ons leidend. Gespecialiseerde disciplines nemen de leiding in het project en brengen de juiste mensen samen voor het beste en efficiëntste team. Het resultaat? Korte lijntjes over het project, efficiënte samenwerkingen en een autonome groei bij Hoppenbrouwers. We stimuleren groei en ondernemerschap bij onze medewerkers. 

Collega's aan het woord!

“Ik ben de schakel tussen verschillende belanghebbenden zoals de klant, andere engineers en de uitvoerders. De afgelopen jaren heb ik al verschillende installaties mogen ontwerpen. Van besturingskasten ontwerpen en het bedenken van zonnepaneelinstallaties tot het tekenen van hoofdverdelers. De afwisseling in mijn vak is mooi. Iedere keer gaat het weer om een andere installatie, andere klanten of verschillende standaarden en dat maakt het technisch uitdagend. Het mooie aan mijn werk vind ik dat je zelf iets bedenkt, dat er vervolgens daadwerkelijk iets in de panelenbouw ontstaat en dat je het later in het veld ook werkend terugziet.”

Ontdek meer in onze Medewerker aan het Woord video!

Leon (Hardware Engineer Industriële Automatisering)

Vragen over deze vacature?

Vragen over de baan, de procedure of de markten waarin je kunt werken? We beantwoorden ze graag. Bel of mail naar onze HR afdeling voor meer info.

  • Telefoonnummer: 013 – 511 7214 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur)
  • E-mailadres: Personeelszaken@hoppenbrouwers.nl
HR afdeling

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Solliciteer op de website van de werkgever

Solliciteer