fbpx
😔 Functies in de Bouw is de nieuwe vacaturebank. We raden je af om Internet Explorer te gebruiken! Gebruik een moderne browser zoals bijvoorbeeld Edge, Chrome, Firefox of Safari voor de beste gebruikservaring.

Engineer WTB-installaties

Rensa Techniek

De functie

Algemene bedrijfsgegevens

2 (Doetinchem en Goes)
21

Ben jij op zoek naar een technische uitdagende functie?

Ligt jouw passie in het ontwerpen en berekenen van gebouw gebonden installaties? En werk je graag in een professionele organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn een succesvol, modern familiebedrijf met een goede en informele sfeer en een sterk imago in de markt. We zitten in de top 5 technische groothandels, marktleider in warmtepompen, duurzaamheid hebben we doorgevoerd door ons hele bedrijf en we werken uitsluiten met de allernieuwste technieken.
Je krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. We gaan samen het beste uit jezelf halen met een gedegen inwerktraject!

Dit vind jij leuk

  • Als Engineer WTB-installaties ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de (ontwerp) tekeningen in Revit,
  • Het maken van berekeningen voor veelal uitdagende HVAC gerelateerde projecten (verwarmings-, koel- en luchtbehandelingsinstallaties alsmede water-, en rioleringsinstallaties) 
  • Het opstellen en aanleveren van de benodigde materiaallijsten.
  • Samen met een team van collega’s ben je een vraagbaak voor vragen op het gebied van modelleren in Revit en 3D ontwerpen waarbij je ook actief bezig bent met het verder door ontwikkelen van Revit.

Hierin herken jij jezelf

Aangezien de gebouwen van de toekomst steeds slimmere en complexere installaties krijgen en de wensen van de klant steeds uitdagender worden zoeken we iemand die energie krijgt in het blijven groeien in kennis en kunde (tekenprogramma’s en installatietechnische kennis) om deze uitdaging aan te gaan.

Daarnaast bezit je over:

  • Minimaal een afgeronde MBO opleiding in de richting WTB / installatietechniek;
  • Bij voorkeur een aantal jaren ervaring als (junior) Tekenaar/ Engineer WTB in de installatietechniek of klimaatsystemen;
  • Ervaring met AutoCad, Revit, StabiCad, Vabi (Elements) en MS Office;
  • Technisch inzicht en kan je goed tekeningen lezen;
  • Ben jij goed in staat om de vraag van de opdrachtgever te kunnen vertalen naar het juiste installatie ontwerp;
  • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden voor externe en interne communicatie.

Over Rensa Techniek

Rensa Techniek is de engineerstak van De Rensa Family (14 technische groothandels) en bestaat uit een enthousiast team van 21 professionals die zowel vanuit de locatie in Doetinchem als in Goes werken. De onderlinge sfeer is goed en informeel, hetgeen zich vertaalt in een zeer klein verloop. Het team brengt technische adviezen en offertes uit aan voornamelijk installatiebureaus voor veelal zeer onderscheidende en duurzame projecten. Het uitgebreide werkgebied bestrijkt het complete scala van verwarming, koeling en ventilatie. Dit varieert o.a. van warmtepompen tot cascadesystemen en van kleine WTW-systemen tot luchtbehandelingskasten. Hiervoor voeren de medewerkers van Rensa Techniek berekeningen uit, stellen principeschema’s op, maken de materiaalselecties en bieden een totaaloplossing aan. Naast de externe klant, ondersteunt Rensa Techniek ook de interne klant; de verkoopkantoren. Meer weten? Bekijk het  filmpje.

Over de Rensa Family
Rensa is een Achterhoeks familiebedrijf dat van regionale groothandel uitgroeide tot een van de grotere aanbieders en groothandels in verwarming en ventilatie op de Nederlandse markt. Vandaag de dag wordt Rensa, de enige groothandel in de installatiemarkt die nog echt in Nederlandse handen is, geleid door de derde generatie van de familie Heijink.

Jouw werkgebied

Je werkt vanuit de vestiging in Doetinchem, maar bent verantwoordelijk voor alle verkoopkantoren in Nederland.

Collega's aan het woord!

Als engineer vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met het maken van een ontwerp volgens de uitgangspunten die de opdrachtgever aanlevert. Daarnaast staat onze afdeling open voor innovatie & ontwikkeling en zijn er altijd nieuwe uitdagingen waarin we proberen te verbeteren.

Mark ter Horst, Engineer WTB installaties

Ik geef de engineers graag de ruimte om de installatie ontwerpen o.b.v. de gestelde uitgangspunten naar eigen inzicht op te zetten. Als ze hier (extra) ondersteuning in nodig hebben in de vorm van training/opleiding dan is dat uiteraard mogelijk omdat we altijd gaan voor de juiste en beste oplossing voor onze klant. Gelukkig kunnen we ons hier ook volledig op focussen omdat er geen verstoringen zijn vanuit de uitvoering van de bouw.

Matthias Stukker, Manager Techniek

Vragen over deze vacature?

Inhoudelijke vragen over de vacature? Matthias Stukker, Manager Techniek, beantwoordt met plezier je vragen. Matthias is te bereiken op telefoonnummer 06 – 533 62 038.

Hilde ten Wolde

HR adviseur

Solliciteer op de website van de werkgever

Solliciteer