fbpx
😔 Functies in de Bouw is de nieuwe vacaturebank. We raden je af om Internet Explorer te gebruiken! Gebruik een moderne browser zoals bijvoorbeeld Edge, Chrome, Firefox of Safari voor de beste gebruikservaring.

Accountmanager industrie

BUVA

De functie

Regio boven Utrecht
36 uur - 40 uur

Algemene bedrijfsgegevens

Barendrecht
3
270 medewerkers

Langdurige klantrelaties staan centraal bij BUVA

Ben jij een accountmanager die meer wil dan op korte termijn scoren? Krijg jij er energie van om bezig te zijn met manieren om de business op lange termijn te ontwikkelen en je klanten te helpen met hun business, zodat er een win-win situatie bestaat voor zowel de klant als voor BUVA?

Als accountmanager timmer(industrie) ben je bezig de aanwezigheid, zichtbaarheid en het resultaat van BUVA in jouw rayon te vergroten. Het aandachtsgebied is het noorden van Nederland. Je denkt mee met de klant, bouwt aan langdurige partnerschappen en helpt je klant om samen groei te genereren. Je weet wat er speelt, signaleert ontwikkelingen in de markt en kan hier proactief op inspelen.

Dit vind jij leuk

 • Proactief plegen van acquisitie bij je afnemers;
 • Kennen van de klant, handelen als expert op het betreffende account en zorgen voor een account planningsproces, waarbij er zoveel mogelijk overeenstemming wordt gecreëerd tussen het eigen businessplan en dat van de klant;
 • Vertalen van ontwikkelingen in de markt en (latente) behoefte van de klant naar een specifieke verkoopstrategie en uitvoer van plannen om aan deze behoeften tegemoet te komen om directe (via je eigen relaties) en indirecte groei (via de andere relevante leveranciers van je relaties) te stimuleren;
 • Bouwen van forecasts en behalen van directe en indirecte resultaten; omzet, marge, marktaandeel en winst;
 • Onderhandelen over prijsafspraken, afsluiten en beheren van klantcontracten;
 • Nauwe samenwerking met de andere afdelingen binnen BUVA zoals de andere verkoopafdelingen, logistiek, productmanagement, finance en marketing;
 • Ontwikkelen van een gecombineerde verkoop- en marketingaanpak in samenwerking met de interne stakeholders om de doelstellingen van de organisatie te behalen.

Hierin herken jij jezelf

 • HBO(+) niveau, bijvoorbeeld in richting Technische Bedrijfskunde of Commerciële Economie. Of bewezen trackrecord in een vergelijkbare functie;
 • Minimaal 3-5 jaar relevante ervaring als accountmanager binnen een B-B of handelsonderneming;
 • Sterke sociale vaardigheden zijn belangrijk voor het opbouwen van sterke klantrelaties en voor het opbouwen van een netwerk.
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen en in staat om data te transformeren in relevante managementinformatie.
 • Je bent woonachtig in het noorden van Nederland, of boven Utrecht.
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden, communicatief sterk (zowel schriftelijk als mondeling), in staat om goede contacten te onderhouden met zowel interne als externe partijen.
 • Goede communicatieve vaardigheden. In staat zijn om complexe zaken helder en gedetailleerd uiteen te zetten zonder in vakjargon te vervallen.

Over BUVA

BUVA staat sinds 1946 voor een veilig en duurzaam Nederland. Door als strategische ketenpartner intelligente verbindingen te leggen tussen producten, diensten, prestaties en marktpartijen van de Nederlandse bouwindustrie, zetten wij in op een veilige en duurzame leefomgeving. Nu werken er ruim 270 mensen over drie locaties in Barendrecht, Middelburg en Tholen. Deels op kantoor en deels in het magazijn of 1 van de fabrieken.

Logo BUVA

Jouw werkgebied

De klanten bevinden zich in het Noorden van het land.

Vragen over deze vacature?

Heb je een vraag over deze vacature? Neem contact op met Chantal Sariri Doorn voor meer informatie.

Contact

Chantal Sariri Doorn

HR adviseur

Solliciteer direct
  Vertel in maximaal twee minuten waarom jij geschikt bent voor de baan. Druk op stop als je klaar bent en download de audio sollicitatie door op de link te klikken. Upload daarna het bestand. Let op, recorder werkt alleen als er een microfoon is aangesloten.

  Opnemen
  Stop


  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.

  Geen bestand geselecteerd.


  Solliciteer op de website van de werkgever

  Solliciteer