Trap je bus eruit

Op 3 juni is de actie ‘Trap je bus er uit’ gestart. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Techniek Nederland wil met deze actie samen met de gemeente Den Haag en Zuid-Holland Bereikbaar laten zien dat het gebruik van een bestelbus voor installatiebedrijven lang niet altijd noodzakelijk is. 

Zero-emissiezone

Voor 27 gemeentes, waaronder gemeente Den Haag, geldt vanaf 1 januari 2025 dat zij een zero-emissiezone krijgen voor stadslogistiek. Zero-emissie stadslogistiek (ZES) houdt in dat de logistiek op een duurzame wijze wordt aangepakt door zero-emissie voertuigen in te zetten. Dit zijn voertuigen die geen CO2 uitstoten, zoals elektrische of waterstofvoertuigen. 

Bestelbussen en vrachtwagens moeten vanaf 2025 dus uitstootvrij zijn in deze zones. Hoewel dit nog ver weg lijkt, betekent het dat mogelijk veel ondernemers niet meer met hun voertuig in deze zone mogen rijden. Installateurs moeten daarom de nodige investeringen en aanpassingen doen om over te stappen op een CO2-vrij vervoersmiddel.

De elektrische bakfiets

Met de actie ‘trap je bus eruit’ kunnen ondernemers in Den Haag een alternatief proberen voor hun bestelbus, namelijk een elektrische bakfiets. Installatiebedrijven mogen vier tot zes weken gebruik maken van deze bakfiets. Daarna gaan de sleutels naar de volgende ondernemer. 

Ondernemers mogen kiezen uit een grote of extra grote bakfiets. Deze bakfiets kan maximaal 125 kilo vervoeren en rijdt 25 km per uur. Door het gebruik van een bakfiets als alternatief voor een bestelbus helpen installatiebedrijven Den Haag met het creëren van een een schone, gezonde stad waar men prettig woont en werkt. 

Wil je meer weten over deze duurzame actie in de gemeente Den Haag? Je leest meer in het artikel op bouwtotaal.nl.

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de bouw en installatie.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de bouw en installatie.
Bekijk