Solliciteren tijdens je vakantie!

De vakantieperiode staat weer voor de deur. De meeste scholen hebben het schooljaar afgesloten en volgende week start de bouwvak voor Midden Nederland. 80% van de Nederlanders gaat dit jaar op vakantie, waarvan de meeste de zon in het buitenland gaan opzoeken. 

Een periode van afschakelen, ontstressen en helemaal nergens over nadenken, behalve of er wel voldoende bier koud staat, het langzaam gegaard vlees op de Green Egg weer net zo lekker is als gisteren en hopelijk of je jezelf voldoende hebt ingesmeerd. 

Dat zou je in ieder geval denken. 

 solliciteren tijdens je vakantie

Oriënteren naar een nieuwe baan

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de vakantieperiode juist veel wordt nagedacht of iemand nog op zijn of haar plek zit bij de huidige werkgever en hoe je de ontwikkeling van je loopbaan eigenlijk ziet. Het gaat dan om mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, waarvan 25% zelfs nog een tandje bijzetten, omdat ze het idee hebben dat er minder concurrentie zal zijn. Opvallend genoeg zijn er ook veel werknemers (35%), die niet heel bewust bezig zijn met solliciteren (de zogenaamde latent werkzoekende), maar zich toch gaan oriënteren naar nieuwe mogelijkheden en kijken of het gras ergens anders groener zou kunnen zijn. 

Internet is ook op vakantie nooit ver weg. De mobiele telefoon (59%) en de tablet (23%) worden op vakantie het meest gebruikt om vacatures te checken. Het zijn dan vacatures (50%), die ‘toevallig’ langskomen op de tijdlijn, die net wat meer aandacht krijgen dan tijdens normale werkweken. Maar het meest wordt er gebruik gemaakt van vacaturewebsites (83%), want het zal je toch niet gebeuren dat net dat pareltje van een functie zonder jouw weten opeens is ingevuld. 

Zoeken moet ook leuk zijn

Maar zeker ook tijdens je vakantie wil je wel vermaakt worden tijdens deze zoektocht. Je kunt het vergelijken met Funda. Mensen zijn niet actief op zoek naar een nieuwe woning, maar zijn een ‘beetje aan het rondkijken’ en ‘binnen aan het gluren’. Een vergelijkbare beleving wilt de latent werkzoekende ook. 

Als een geschikte functie gevonden is, reageert meer dan de helft direct op vakantie. 39% wacht met reageren tot ze terug zijn. Dan is er uiteindelijk nog een kleine groep die er uiteindelijk toch vanaf ziet om te reageren en tot de conclusie hun baan nog lang zo slecht niet is.

Hoe dan ook. Werkgevers zullen er ook tijdens de vakantieperiode alles aan doen om jouw aandacht te krijgen. Of je het dus wil of niet, als je op social media ziet tijdens de vakantie zul je zeker vacatures langs zien komen….En misschien wel net die vacature die jouw hart sneller laat kloppen. Ga jij solliciteren tijdens je vakantie? 

Bron:

https://vanwieringen.eu/tijdens-vakantie-solliciteren/

https://nos.nl/artikel/2425085-weer-meer-nederlanders-willen-op-vakantie-maar-ook-nieuwe-onzekerheden

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de bouw en installatie.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de bouw en installatie.
Bekijk