fbpx

Kantoorpand duurzaam omgebouwd tot zorgvoorziening

In Capelle aan den IJssel is een verouderd kantoorpand duurzaam getransformeerd. Het gebouw is ontworpen door KAW Architecten, die een samenwerking zijn aangegaan met Dura Vermeer om het gebouw een nieuwe betekenis te geven.  

Veilige Veste

Het leegstaande kantoorpand heeft met deze transformatie een belangrijke functie gekregen. Het gebouw biedt een veilig thuis voor vrouwelijke slachtoffers van geweld en uitbuiting. In de bovenverdiepingen van het gebouw wonen de vrouwen. De begane grond heeft een open uitstraling waar alle publieke functies zich bevinden. Daarboven is de gevel meer gesloten en bevinden zich interne activiteiten zoals therapie en groepsactiviteiten.

Het gebouw is stijlvol ingericht. De gemoderniseerde gevel geeft het gebouw door het ruitvormige patroon de uitstraling van een diamant. De groene buitenruimte is veilig afgesloten, zodat de bewoners met een gerust hart naar buiten kunnen.

veilige-veste

Duurzaam bouwen

Om het kantoorpand zo duurzaam mogelijk te transformeren, is er zo weinig mogelijk materiaal weggehaald. Door het gebouw opnieuw te bestemmen, is er weinig CO2 uitgestoten. Het gebouw is rondom geïsoleerd, waardoor het aanzienlijk minder energie nodig heeft. Het dak bevat nu zonnepanelen en het pand is op een warmtenet aangesloten. 

Wanneer er veranderingen aangebracht moeten worden aan het kantoorpand, kan de organisatie gemakkelijk en met weinig energieverbruik de indeling wijzigen.

Wil je meer weten over de duurzame transformatie van dit voormalige kantoorpand? Je leest meer in het artikel op Renovatietotaal.nl 

Stad foto gemaakt door wirestock – nl.freepik.com

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de bouw en installatie.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de bouw en installatie.
Bekijk