fbpx

Jouw bedrijf in beeld: 5 voordelen van content voor de bouw en installatie 

Met visuele content valt je bedrijf ècht op: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Werkgevers in de bouw- en installatiesector hebben de mooiste verhalen over hun bedrijf. Prachtige projecten, toffe innovaties en echte vakmanschap: met beelden kun jij zoveel moois van je bedrijf laten zien!

Mooie beelden zijn niet alleen aantrekkelijk voor nieuwe klanten en samenwerkingen. Het in beeld brengen van jouw bedrijf helpt ook bij de zoektocht naar de beste vakmensen. In ons blog geven we 5 voordelen van visuele content bij het aantrekken van nieuw personeel in de bouw- en installatiesector. 

Laat de bedrijfscultuur zien 

Waarom alleen in je ‘Over ons’ pagina vertellen dat je een sterke bedrijfscultuur hebt, als je het ook kunt laten zien? Laat zien dat je een leuk bedrijf bent en dat je werknemers het naar hun zin hebben. Foto’s, maar voornamelijk video’s waarin personeel in het zonnetje wordt gezet, zeggen veel over relaties van collega’s onderling. Een positieve bedrijfscultuur legt de basis voor betrokken en productieve werknemers, wat een belangrijke indicator is van hoe men het naar hun zin heeft binnen het bedrijf.

Wil jij je bedrijf in beeld te brengen, maar heb je nog geen mooie beelden? Eén ding dat je nooit moet doen is gebruikmaken van stockfoto’s en -video’s. Zo creëer je wantrouwen bij werkzoekenden. Als ze merken dat het bedrijf heel anders is dan wat je online laat zien, schrikt dat hen af. Laat dus alleen echte beelden van het bedrijf zien!

Vergroot je bereik

Visuele content zorgt ervoor dat veel meer mensen je bedrijf kennen, dan wanneer je enkel gebruikmaakt van tekst. Dit maakt het delen van beelden een effectieve manier om je bereik te vergroten. Vacatures worden vaker op social media gedeeld als er een foto of video is toegevoegd. 

Niet alleen mensen, maar ook zoekmachines zijn gek op beeld. Een webpagina waar tekst gecombineerd is met visuele content wordt beloond met een hogere ranking in de zoekmachines. Des te meer reden om je (vacature)pagina’s te verrijken met mooie content van het bedrijf! Dit geeft je een voorsprong op concurrenten die geen beelden bij de vacatureteksten gebruiken. 

Jouw bedrijf in beeld - content

Breng de functieomschrijving beter over

Niet alleen zien meer mensen je vacature, beelden laten de functie ook meer tot leven komen. Wist je dat 90% van de informatie die naar je hersenen wordt verzonden visueel is, terwijl je maar 20% van een tekstbericht onthoudt? Een platte vacature dan ook behoorlijk saai: met visuele content breng je het bedrijf en de functie veel beter over. 

Foto’s en video’s zijn geschikte hulpmiddelen om te laten zien wat voor bedrijf de werkzoekende solliciteert, welke taken hij of zij gaat uitvoeren en hoe de werkdagen eruit zien. Vooral met video breng je in korte tijd veel informatie over.

Vind duurzaam personeel

Met visuele content kun jij dus in een korte tijd veel van je bedrijf laten zien: wat voor werkgever je bent, wie het team is, welke sfeer er hangt en hoe en wat de functie precies inhoudt. Met deze informatie geef je kandidaten een beter beeld van hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Zo creëer je een duurzame match: de werkzoekende solliciteert op een vacature die echt bij hem of haar past en als werkgever vind je de meest gemotiveerde vakmensen. 

Bespaar kosten en tijd 

Kwalitatieve visuele content laat jou veel geld en tijd besparen! Doordat je sneller duurzame werknemers vindt, ben je minder geld kwijt aan wervingsactiviteiten. Je huidige personeel hoeft ook minder tijd te besteden aan het vinden van hun nieuwe collega. 

Daarnaast kun je veel beeldmateriaal vaker gebruiken. Een generieke wervingsvideo waarbij je werkzoekenden een kijkje binnen het bedrijf geeft, is voor vrijwel elke vacature te hergebruiken. Wanneer je er toch voor kiest om een specifieke video te maken voor een bepaalde functie, profiteer je nog steeds van de beelden die je al hebt. Kies bijvoorbeeld een andere voice-over als je de beelden gebruikt voor een nieuwe vacature.  

Breng jouw bedrijf in beeld met aantrekkelijke content

Goede beelden helpen niet alleen bij het aantrekken van nieuwe klanten, maar het helpt je ook bij het werven van vakmensen. Daarom hechten wij bij Functies in de Bouw veel waarde aan goede content. Beelden brengen de bedrijfscultuur overtuigender over en vergroot je online bereik.

Wij ondersteunen je bij het creëren van mooie visuele content. Geef je werkzoekenden een kijkje binnen de deuren met een 360° foto? Of wil jij mensen de sfeer van het bedrijf laten proeven? Onze professionals helpen je met het maken van unieke beelden! Zo breng jij je bedrijf overtuigend in beeld!

Meer informatie
Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de bouw en installatie.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de bouw en installatie.
Bekijk