Bouwend Nederland opent themapark over de bouw

Deze zomer is Vliegveld Twenthe omgebouwd tot een ware beleving voor kinderen. Op zaterdag 16 juli opende het themapark ‘Wij Bouwen de Toekomst’, een themapark over de bouw speciaal voor kinderen. 

De kinderbouwbeleving van het jaar

Met dit leerzame en innovatie themapark kunnen kinderen spelend ontdekken, waardoor ze veel kennis opdoen over de bouw en infra sector!

Door middel van een theaterstuk genieten de kinderen van toffe, interactieve beleving vol muziek. In dit interactieve theaterstuk helpen de kinderen de familie Bouwer met opleveren van een nieuw huis en de realisatie van de openbare ruimte in een compleet nieuwe straat.

Naast de theaterbeleving worden kinderen meegenomen in de wereld van de bouw en infra door de vele activiteiten in het park. Zo kunnen kinderen gebouwen maken met blokken, stappen ze in het grootste riooldoolhof van Europa en kunnen ze zelf creatief bouwen door verschillende doe-opdrachten. Met deze doe-opdrachten maken ze zelf een huisje, bouwen ze een brug en tekenen ze een 3D-tekening en een plattegrond. Genoeg te beleven dus!

Wij Bouwen De Toekomst Themapark - content

Waarom een themapark?

Het pop-up themapark, wat een initiatief is van Bouwend Nederland, probeert door middel van theater en diverse activiteiten de jeugd te enthousiasmeren voor de bouw. Op de basisschool wordt er weinig aandacht besteed aan het werken in de bouw. Hierdoor weten kinderen nog weinig over de diversiteit in de bouw en hoe leuk het is om iets te bouwen. Het themapark ‘Wij bouwen de toekomst’ laat kinderen veel kennis opdoen en laat ze meer weten over hoe tof de bouwsector is!

Plan je bezoek

Ben je van plan het themapark te bezoeken? Koop je ticket via wijbouwendetoekomst.nl. Het pop-up park op Vliegveld Twenthe is van 16 juli t/m 21 augustus te bezoeken. 

Bronvermelding:

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de bouw en installatie.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de bouw en installatie.
Bekijk